חדשות AI – ניוזלטר שבועי בנושא בינה מלאכותית – מאת אייל מרקוס

ברוכות הבאות והבאים למהפיכת ה-AI

14 במאי 2023

 

השבוע בניוזלטר – דוגמנית על משוכפלת, תעשיית המוסיקה בבעיה גדולה, גוגל עושה קפיצת ראש, עלייתם של ה-Agents, עדכון מדהים ב-ChatGPT ועוד ועוד.


אנחנו נמצאים בתחילתה של המהפיכה המכריעה ביותר בהיסטוריה של המין האנושי והקצב שבו דברים משתנים ומתפתחים הוא מסחרר. הניוזלטר הזה יקשור את החוטים הרבים, ייתן תמונה מלמעלה, יצלול לכלים חדשים שחובה להכיר ולחדשות הכי משמעותיות.
לא רע בשביל 3 דקות קריאה (כן, אני אתן תמציות, טעימות והפניות, לא מתכוון לאכול ראשים). 

 
**100% בינה אנושית** 
כל מילה בניוזלטר הזה נכתבה על ידי בינה אנושית. אף בינה מלאכותית לא היתה מעורבת בתהליך.

חדשות - בקצרה

  1. היוצרים של הסרט The Social Dilema (הסרט שפירק לפייסבוק ולאחרות את הצורה) בהרצאה פותחת ראש ומפחידה על AI. אני לא אספיילר, תנחשו לבד האם הם בעד או נגד.
  2. האינפלואנסרית קארין מרג׳ורי שכפלה את עצמה ומציעה אפשרות לשכור את הכפילה הוירטואלית שלה, שקיבלה גם מידע שנסרק מסרטוני היוטיוב של המשפיענית, ולקבל אותה כ״חברה״. כמה עולה התענוג? דולר אחד לדקה. יש אייטם גדול על Cloning בהמשך הניוזלטר, האדמה רועדת מתחת לתעשיות המוסיקה והאופנה. 
  3. חוקרים שבדקו יכולות רגשיות של ChatGPT באמצעות סקלת LEAS (המודדת מודעות רגשית) מצאו שהתשובות קיבלו ציונים גבוהים בהרבה מהממוצע באוכלוסיה, ושאפילו חל שיפור עם הזמן. החדשות הטובות – AI יכול לסייע מאוד במקצועות טיפול קוגנטייבים ורגשיים. הרעות – רק שלא יתחיל להיעלב לנו.
  4. OpenAI השיקו פלאגאין ל-ChatGPT, בשם Code Interpeter – שמאפשר להריץ פייתון בתוך חלון הצ׳אט, לפתור בעיות מתמטיות, לנתח נתונים ולהציג אותם בצורה ויז׳ואלית. אנשי ה-Data science, אחד המקצועות המבוקשים ביותר בעולם, מקבלים כלי עזר משמעותי (ומתחילים לחשוש שהם יוחלפו). 
  5. מה יש לסנופ דוגי דוג להגיד על מהפיכת ה-AI. בסרטון של 40 שניות הוא אומר בדיוק את מה שכולנו חושבים.
  6. ג׳פרי הינטון, אותו אחד משבוע שעבר, המכונה הסנדק של עולם ה-AI, התראיין שוב ואמר שסכנת ה-AI גדולה יותר מהסכנה של משבר האקלים. בדיוק מה שהיינו צריכים. עוד חדשות רעות!

אם יצא ניוזלטר ולא קראו אותו, האם הוא יצא באמת?

תשלחו לשני חברים, כדי שיירשמו לניוזלטר, ונגלה.

שלושה דברים גדולים

1. הגיע הזמן לרשום זכויות יוצרים על הכפילים שלנו?

שתי התפתחויות שונות, בקטגוריות שונות – מוסיקה ואופנה, מעידות על שלב מסקרן בחיים שלנו.
הדוגמנית אווה יצרה אווטר-כפילה של עצמה, לשימוש מסחרי (לינק לכתבה בעברית, שלא תגידו שאני סנוב ורק באנגלית). 
עכשיו אפשר יהיה לשכור את שירותיה גם כדוגמנית דיגיטלית. הכפילה הדיגיטלית יכולה לשנות תסרוקות, רקעים, פוזות, בגדים ולשמש בתצוגות אופנה וירטואליות, בגיימינג, קמפיינים פרסומיים, תמונות סטילס, סרטונים ועוד.
ואולי אווה, שהפכה לדוגמנית הראשונה בהיסטוריה ששכפלה את עצמה דיגיטלית (ריספקט!), תראה כי טוב ותפרוש למקסיקו בזמן שהכפילה הדיגיטלית שלה תקרע את עצמה בפרוייקטים? אני מרגיש תביעת יחסי עבודה בדרך. 
 
איך כולנו נגיב כשנראה דמות משוכפלת בפרסומת? אותה תחושה או שזה ירגיש מזויף? (כי עכשיו הפרסומות ממש אמינות). 
הדמות הוירטואלית תזדקן? אני אוכל להזמין לתצוגה את אווה של שנת 2023 גם עוד 10 שנים? 
ומה יקרה כשאני אשכפל את הדמות שלה ואעלה לאתר שלי כפרזנטורית? ירדפו אחרי על זכויות יוצרים? הכפילה שלה תרדוף אחרי הכפילה שאני עשיתי אוחזת בשתי חרבות?
בשכפול הדיגיטלי השתתפה גם סוכנות אירופאית עם שם גאוני: Lalaland.ai, שמציעה כבר עכשיו חבילות לא יקרות ליצירה של Virtual Humans לאופנה ופרסום. המסר של שני המייסדים: ה-Generative AI יכול לייצר גיוון חוצה גילאים וגזעים בפרסום שאין אפשרות אמיתית להגיע אליו כיום. 
 
המוח שלי מתחיל לכאוב ממה שהולך להתרחש עם זכויות היוצרים על הכפילים שלנו.
 
אבל אני רוצה לקשר בין טרנדים בניוזלטר הזה, לא רק לדלוור חדשות.
ולכן, נחבר את אווה לעולם המוסיקה, שם הזמרת המכונה Grimes הודיעה שהיא מאפשרת לכל מי שרוצה לעשות שימוש בקול שלה ביצירת AI לעשות זאת, ו…לחלוק איתה 50% מהרווחים. היא אפילו השיקה פלטפורמה שמאפשרת להעלות שיר (בקול שלכם, תנסו) ולקבל את הקול שלה במקום. בין יחסי ציבור לצעד חכם מאוד, גריימס מסמנת לתעשיית המוסיקה שרעידת האדמה הגדולה החלה בזמן שכולם מדברים על זה שהאדמה עוד מעט תרעד. 
מעט רכילות AI – גריימס היתה בת זוגו של אילון מאסק (בין היתר, אחד המייסדים של OpenAI, שפרש ממנה ב-2017), והיא אם לשני ילדים בפונדקאות איתו. הבינה המלאכותית נשארת במשפחה.
 
האדמה של תעשיית המוסיקה החלה למעשה לרעוד לפי שלושה שבועות. 
יוצר שמכנה עצמו Ghostwriter977 העלה שיר שנעשה עם הקול המשוכפל של דרייק. שיר אשר ירד מכל המדיות בתוך 24 שעות (הענקית יוניברסל, השולטת בזכויות של דרייק, הפעילה לחץ כמובן). כמה ימים לאחר מכן, העלה Ghostwriter שיר עם הקולות המשוכפלים של ריהאנה ו-Bad Bunny. התעשיה כמרקחה.
האפשרות לשכפל כל קול שאנחנו אוהבים נמצאת בקצות האצבעות ממש (המלצה על כלי מגניב לשכפול קול, בהמלצות שלמטה. הא! רואים מה עשיתי פה?).
עד שתעשיית המוסיקה התגברה על המעבר מדיסקים לעולם הדיגיטלי שבו קל לשכפל כל יצירה, עכשיו גם את הקול של האמנים יוכל כל אחד לשכפל? הקול של האמנים, שהיה חלק מכובד בבעלות של ענקיות המוסיקה, ישוכפל כמו אחרון הסרטים ב-ThePirateBay?
כמה זמן יעבור עד שאני אשלח הודעה בסגנון ״יש למישהו עותק פרוץ של הקול של אסף אבידן? שלחו לי בפרטי.״? 
שוק המוסיקה העולמי נשלט על ידי כמה מפלצות מדיה, שחוששות מההתפתחויות. שלא נאמר שהן זועקות שכל המודלים בעצם אומנו על הקולות של האמנים, ואז מאפשרים לשכפל את הקול? הרצחת וגם ירשת, גרסת ה-AI. 
אם תרצו להתעמק במה שקורה במוסיקה ובעיקר – מה האפשרויות, במאמר המצוין הזה של חברי הטוב רן גפן.
אגב, כמובן שיש טרנד שקיבל את הכינוי Drake AI ב-Reddit, המקום שמנקז אליו חלק מכובד ממשועממי העולם.
אם תרצו לשמוע דוגמאות, תוכלו לשמוע טרקים שנעשו על ידי AI כאן.
(ב-Reddit יש יותר ממוזרויות, יש בו גם דיונים מעולים. שלא יקפצו עלי האוהדים).

שני הטרנדים האלה יחדיו מכאיבים לי במוח מרוב שאלות על מה שעומד לקרות, וממש בקרוב. בשביל זה כולנו פה בניוזלטר, לא? עוד מעט נגלה.

2. גוגל המתינה קצת אבל עכשיו קופצת ראש לחיק ה-AI

בכנס המפתחים של גוגל שהתקיים לפני כמה ימים הכריז המנכ״ל סונדאר שגוגל תהיה AI First, וכל הכלים של גוגל יקבלו זריקת סטרואידים של AI (איזה כיף לרדד כנס שלם לשורה וחצי, אני ממש כלי AI). 
בג׳ימייל יהיה כלי שנמצא בניסיון מזה זמן רב ויעזור לנסח מיילים. כך גם על הדוקס, הסליידס (כלים לעיצוב תמונה וטקסט), גוגל שיטס ועוד. גוגל ממתגת את הכלים של ה-Generative AI שיושבים על הכלים שלה כ-Duet AI (תגובה למייקרוסופט, שכינו את הכלים שלהם CoPilot). 
כן, מייקרוסופט הודיעו על מהלך דומה לפני מספר חודשים, למה הפנקסנות הזו? 

המשמעות – יש הרבה, כולל זה שהרבה חברות שקמו בזמן האחרון יימחקו מהר מאוד.
חברות נישתיות ליצירת טקסטים יהיו הראשונות ללכת. אם ג׳ימייל תציע לי אפשרות לשדרג מיילים עם Bard, הצ׳אט בוט של גוגל, אני אצא לכלי אחר שיעשה את זה? אם יש דבר שגולשים לא אוהבים לעשות זה להקליק יותר מדי.
Bard פתוח לשימוש אגב, תנסו עכשיו – אל תקנו רק בצ׳אט גפט, תעשו סקר שוק!
(בארד גם קיבל שדרוג גדול בימים האחרונים – עבר לעבוד על בסיס מודל PaLM 2).

ו…זוכרות שאמרנו לפני כמה חודשים – ״וואו, ה-AI הולך לשנות את החיפוש באינטרנט!״. אז הופה – זה קורה.
בכנס I/O (כנס המפתחים של גוגל) הראו כיצד החיפוש של גוגל יכלול בקרוב תוצאות הכוללות מענה מ-Bard וגם…החיפוש עצמו הולך להיות יותר אינטראקטיבי ולאפשר שאילת שאלות המשך.

הדברים משתנים מאוד מאוד מהר.

אתה או את קוראים את הניוזלטר הזה בלי שנרשמתם.ן?

רק כדאי לוודא שנרשמים – אחרת זו תהיה חוויה חד פעמית, ה-AI ישאיר אתכם.ן מאחור. נראה לי שחבל.

 ממש פה למטה יש כפתור הרשמה.

3. ChatGPT זה הכי אפריל 2023, הילדים המגניבים מדברים על ה-AutoGPT

צחוק בצד, עליית ה-AI Agents מראה שאנחנו לפני (עוד) קפיצה משמעותית בשימוש שלנו בטכנולוגיה.
ה-AutoGPT, המבשר על דור ה-Agents, הוא פיתוח שהועלה לאתר המפתחים GitHub לפני מספר שבועות, יושב על GPT 3.5/4 ומשלב יכולות של זכרון לטווח קצר וארוך וגלישה באינטרנט. 
ומה הוא עושה? בפשטות – משלים פרוייקטים. תנו לו מטרה, נניח בנייה של אתר אינטרנט, והוא יבין את כל השלבים הדרושים ויבצע אותם בעצמו. כן, הוא יבנה לכם אתר. כשזה יעבוד כמו שצריך.
זו רק דוגמא אחת מיני טרליארדי אפשרויות שונות של Agents. 
יש כבר מספר סוגים, והם מתרבים מדי יום. הם רחוקים מלהיות מושלמים, אבל כשברור שהשיפור הוא ענין של זמן, ולא הרבה ממנו, אפשר להתחיל להתרגש.

בלי להיות דרמתי מדי, זו לטעמי מהפיכה של ממש שלנו כתרבות אנושית.
יצאתי דרמתי.
בעשורים האחרונים מרבית הידע האנושי הונחה לנו בידיים, דרך המחשב ואז המובייל. עכשיו נעבור למצב שבו לא רק שיהיה לנו את כל הידע, אלא יהיו לנו גם יכולות מקצועיות. מה יקרה לעולם העבודה?
(אם כבר הזכרתן ״עולם העבודה״ – בשבוע הבא אייטם על שינויי התעסוקה הקרבים ובאים).
מה יקרה לי כאיש מקצוע?
יכולתי לחפש באינטרנט וללמוד לבד איך לבנות אתר אינטרנט, זה היה לוקח ים זמן והרבה מאוד טעויות. והיה יוצא מזעזע בסוף. בקרוב יהיה לי כלי שעושה את זה בשבילי.
מבינים ומבינות להיכן אני חותר? הרבה מאוד מגבלות שהיו לנו יוסרו ממש בקרוב. אלה חדשות טובות מאוד. 
וכן, זה גם מפחיד.

לא ייאמן שיש AI גם לזה

TL;DV – אחד מהכלים הבולטים לתיעוד והפקת תובנות משיחות וידיאו (ראשי תיבות של Too Long Didnt View). יש לא מעט כלים שכאלה, זה אחד המומלצים (וגם בין הוותיקים). אבל…מחזיר אתכם למה שכתבתי למעלה על השינויים שגוגל עושה והשפעתם על שלל האפליקציות – ברגע שזום וגוגל מיט ושאר פלטפורמות שיחות הוידיאו ישפרו ויטמיעו כלים פנימיים של תיעוד שיחות ושליחת תובנות – זה יחסל את מרבית האפליקציות לתיעוד פגישות. 

D-ID – חברה ישראלית שמציעה ״טקסט טו וידיאו״, מציעה עכשיו חיבור ל-Canva (הלינק מוביל לחיבור שלהם בתוך קאנווה). עכשיו תוכלו להכניס פרזנטורים וירטואליים ישר בעיצוב או בוידיאו. D-ID חברה ישראלית סופר מעניינת עם טכנולוגיה משלה (דבר די נדיר). תעקבו אחריה – צפויות לה גדולות ונצורות (ואני משוחד, סמנכ״ל השיווק הוא חבר טוב. היוש תומר!), וכאן תוכלו לשמוע ראיון בפודקאסט של תומר ושלי עם גיל (היוש גיל!), המנכ״ל של D-ID. שיחה מפחידה ומרחיבת אופקים.

Eleven Labs – מאפשרת לכם ולכן להעלות קול (אפילו שלכם) ואז לשכפל אותו לשפות אחרות וכמובן להמשיך וליצור עם הקול הזה. אני התחלתי ישר עם המנוי בתשלום מרוב התלהבות. אני שוקל להקליט פרק שלם בפודקאסט עם קול מסונתז ואז לשאול אתכם ואתכן איך זה מרגיש. אעדכן.

ChatGPT – יאפשרו גישה לפלאגאינים החדשים, כולל לגלישה באינטרנט! רוצים עכשיו? מי שמשלם את ה-20 דולר בחודש (ואני ממליץ בחום לעשות את זה) על מנוי GPT Plus (שכולל את GPT4) – לכו לכפתור ה-Settings, תבחרו Beta Features, ותאפשרו לו לגלוש באינטרנט בכפתור הייעודי. בתכלס, זה מרגש מאוד.

פרומפט שימושי אחד

כולם מדברים על כתיבת מיילים עם AI, בואו נתחיל לעשות את זה כראוי. הכי הכי חשוב – הכותרת של המייל, שתקבע אם בכלל יפתחו אותו או לא.
*זכרו שיש גם חלק שנקרא Preheader – שהוא ה-Preview שאנשים רואים כשמגיע המייל שלכם. זו שורה קריטית גם כן.

 

Write a subject line and preheader for my email message. It should be intriguing enough to get someone to notice it in their inbox and choose to open it to learn more about what is inside. The subject line and preheader should each be no longer than 50 characters. The email is: [add your email content]

חובה לסיים ב-Meme

תשלחו לחבר או חברה שעשויים להתעניין:

קיבלתם את הניוזלטר מחבר?
אל תשכחו להירשם: