האם השכר שלכם יעלה בזכות ה-AI (רמז? כן)
3 בדצמבר, 2023 |
- כתבתי על סקרים חדשים שמראים שהביקוש לידע בכלי AI הולך וגדל, לא רק במקצועות טכניים. וגם – השכר צפוי להיות גבוה בעשרות אחוזים לבעלי ידע וניסיון ב-AI.
- כתבתי על וובינר שאני מעביר עם שותפה נפלאה.
- כתבתי על העובדה שמערכת בינה מלאכותית יוצרת בנק מטרות בעזה מדי יום.
קריאה מהנה.
חדשות - בקצרה
1) האפליקציה שהפכה לנו את העולם, Chat GPT, שוחררה בסוף נובמבר שעבר וחגגה שנה השבוע. שנה!
היא שוחררה כגרסה ניסויית ואף אחד לא צפה איזה אימפקט יהיה לה על הטכנולוגיה ועל האנושות כולה. סקירה מרתקת כאן.
2) בינתיים, גוגל Deepmind, שחררה מודל בשם Genom, שגילה 2.2 מבני קריסטלים חדשים שלא היו מוכרים לטבע. למה זה חשוב? פיתוח תרופות למשל.
3) השחקנית סקרלט ג׳והנסון הגישה תביעה משפטית נגד חברה שהשתמשה באווטר משוכפל שלה בפרסומת.
למה זה מעניין? כי אנחנו מתחילים להידרש לנושא סופר מעניין – האם זכויות היוצרים של השכפול הדיגיטלי של הגוף שלי שייכים לי? ברור שכן, אבל בתי המשפט יצטרכו לעגן את זה.
4) סם אלטמן, המנכ"ל של OpenAI, כמובן שלקח חלק ב-"פרויקט *Q" (כתבתי עליו בשבוע שעבר, אלגוריתם שמצליח לפצח בעיות מתמטיקה ברמת בית ספר יסודי – שזו התקדמות גדולה ומפחידה באבולוציה של ה-AI). אלטמן טען שאין חשש אמיתי כרגע בפרויקט הזה והצטער שהוא דלף החוצה.
5) אחרון של Open AI, כי חלאס. חנות ה-GPTs נדחתה לראשית השנה הבאה. רק תזכורת – זו חנות שבמסגרתה כל אחד ואחת יוכלו להציע GPT אישי שהם אימנו. תחשבו על חנויות האפליקציות של אפל וגוגל. הפוטנציאל משוגע.
6) האם AI יכול לסייע לשיניים שלנו? ברור! גם בזיהוי בעיות שנים לפני שהרופא מבחין בהן, וגם בטיפול בבעיות שיניים. הנה המאמר ממגזין של הארוורד. אני תוהה האם AI יכול לסייע גם לשינניות? נדרש מאוד.
7) מהפיכת ה-AI התחילה להשפיע מאוד על תחום הרדיולוגיה. תחשבו על כל עולמות צילומי הרנטגן, סיטי, MRI ושלל הבדיקות – כמה מהר ויעיל הכל יכול לעבוד עם בינה מלאכותית. כמה חיים יכולים להנצל כתוצאה מהמפיכה.
8) ואם כבר הצלת חיים – חברת Loyal קרובה לקבלת אישור FDA לתרופה מאריכת חיים לכלבים גדולים (שתוחלת החיים שלהם נמוכה משמעותית מכלבים קטנים יותר). יש לי כלב כבר יותר מעשור, אני אוהב אותו אהבת אב לבנו, מחכה לתרופה!
9) חברה בשם Pika קוראת תיגר על Runway ML (שהיא החברה המובילה בעולם ביצירת וידיאו מטקסט – כלומר יצירת וידיאו מפרומפטים). גם הכריזה על גיוס של 55 מיליון דולר, וגם התחילה להוציא טיזרים ורשימת המתנה.
10) אמזון התחילה גם היא לשחרר מוצרים בקצב מסחרר. השבוע הודיעה על מספר מודלים ושירותים, כשהכי מעניין (לטעמי) – צ׳אטבוט שמתחרה בצ׳אטגפט, אבל פונה לארגונים. שמו – Q.
אני אגיד שוב – המהפיכה הגדולה רק מתחילה, והיא תתמקד בארגונים (B2B) ולא לקהל הרחב (B2C).
11) חברת Perplexity שחררה מודל LLM (מודל Large Language Model – הבסיס לאפליקציות דוגמת צ׳אטגפט) שמספק תשובות גם בלייב מהאינטרנט! אין ספק שכל המודלים יעשו את זה בקרוב, זה מאוד נדרש (ולא מדובר על מודל שמתחיל ״לגלוש״ ולחפש תשובות, אלא מודל שמחובר בלייב לאינטרנט, זה מרגש).
12) חברת Stability AI, אחת המובילות בעולם ה-AI כרגע, בודקת אפשרות למכירה והדירקטוריון דוחק במנכ״ל שלה להתפטר. לפני חצי שנה היא סומנה כהבטחה גדולה, עכשיו אנחנו עדים להתרסקות מפוארת. כגודל ההייפ…
13) מנכ״ל NVidia צופה שבתוך חמש שנים נגיע ל-AGI, בינה מלאכותית שמסוגלת ״לחשוב״ בעצמה (תיאור ממש מופשט). אילון מאסק השבוע טען שמדובר בכשלוש שנים עד שנגיע לזה, אבל הוא כבר מעצבן אותי מאוד, אז לא נותן לו לינק.
שלושה דברים גדולים
1. רוצים להרוויח יותר כסף? תשתמשו ב-AI
אתם חושבים שבינה מלאכותית תחליף אתכם? אתם צודקים!
אתם חושבים שבינה מלאכותית רק תשדרג את היכולות המקצועיות שלכם? אתם צודקים!
(הא! רואים ורואות מה עשיתי פה?).
אז כן, לשיטתי – אם אתם מאמינים שבינה מלאכותית תחליף אתכם, זה אכן יקרה.
אם תתחילו להתיידד עם כלי ה-AI, תתנסו, תעבדו איתם ותשתפרו – לא תהיו ברי החלפה, וגם – תוכלו להרוויח הרבה יותר כסף.
הרבה יותר כסף?
כן!
יש ביקוש גדול לידע מקצועי ב-AI (לא רק במקצועות טכניים, ראו למשל את הכתבה הזו – שמציינת את הביקוש ל-Product managers).
הנה מחקר של AWS שמצא שחברות מעדיפות מועמדים עם ידע וניסיון ב-AI, מתקשות למצוא מועמדים כאלה, ו…מוכנות לשלם הרבה יותר.
לדבר במספרים?
- חברות טענו שהן מוכנות לשלם 43% יותר במקצועות של Sales ו-Marketing (למה אני כותב את זה באנגלית? כי אני פלצן הייטקיסט).
- בפיננסים – 42%.
- בתחומים משפטיים – 37% יותר.
- בתחום משאבי האנוש – 35% יותר.
(מה שרציתי להוכיח)
2. הזמנה לוובינר, בנושא שמרתק אותי
שורה תחתונה: השבוע אני מקיים וובינר ביחד עם נירית כהן, אחת מנשות המקצוע המוערכות והמובילות בתחום משאבי האנוש. המשימה – ללמד כיצד אפשר ליצור תכניות עבודה להטמעת AI בארגונים. רישום.
האובססיה שלי ל-AI היא לא רק ללמוד ולאכול את הראש פה בניוזלטר ובמקורות נוספים, אלא משום מה מיתרגמת לתשוקה עזה שכולם ישתמשו בכלי AI כמה שיותר, וכמה שיותר מהר.
האתגר הכי גדול שאני רואה?
אתגר של ארגונים להטמיע מתודולוגיה ותכניות עבודה ליישום AI בארגון.
השימוש ב-AI הוא מאוד אישי כרגע, ובאופן טבעי – ארגונים לא יודעים איך לעשות תכניות להטמעה רוחבית של כלי בינה מלאכותית.
ולכן…אני ממש גאה לקיים וובינר שמטרתו לסייע לארגונים להטמיע בינה מלאכותית ב-2024, בתכנית עבודה סדורה.
הוובינר – עם נירית כהן המדהימה וחצי.
יהיה לנו Tag Team מעניין – רביעי בבוקר, בעשר (שעון ישראל).
הרישום – פה.
3. בינה לאכותית מייצרת עשרות מטרות בעזה ביום
בשורה התחתונה: בינה מלאכותית משקללת את כל המודיעין המתקבל בעזה ומייצרת עשרות מטרות חדשות ביממה, כולל מתן דירוג לכל מטרה – לסיכון לפגיעה באזרחים.
הגארדיאן שחרר השבוע כתבה המתארת כיצד ישראל משתמשת ב-AI ליצירת ״מפעל מטרות״. האמת שהכתבה מעניינת, כי היא מתארת גם את העדויות שמראות שהמערכת מסוגלת ליצור 100 מטרות ביום (לעומת 50 מטרות בחודש, שנוצרו לפני מספר מועט של שנים בצה״ל).
תחשבו שמטרה יכולה להיות ביתו של מחבל חמאס, שמתגורר בכל מקום ברצועה. המערכת מחשבת את הסיכון לפגיעה ״היקפית״ (כלומר באזרחים) ונותנת ממש ציון למטרות.
כמובן שיש אנשים שעוברים על בנק המטרות היומי ומאשרים או לא מאשרים.
כמובן גם שהכתבה מביעה דאגה מיצירה של בנק מטרות שכזה על ידי AI.
מה נגיד? שיחזרו החטופים הביתה, כולם, ועכשיו!
לא ייאמן שיש AI גם לזה
1. Mastercard – השיקה את Muse, שמנסה לעזור לבני אנוש לגלות ולרכוש מוצרים מבוססים על תמונות שראו באינטרנט או ברשתות חברתיות.
2. Liarliar – בינה מלאכותית שמזהה שקרים בנאומים פוליטיים (ואחרים). א. גאוני! ב. לא חוכמה, גם אני יכול. פשוט מסמנים כל כמה שניות שיש שקר, והנה הצלחה.